Zvěřina

Zvěřina je maso méně dostupné, ale kdo má možnost si ji obstarat, udělejte to. Je to maso bohaté na bílkoviny a nerostné látky. Obsahuje málo tuků. Aby maso lépe chutnalo, protýkáme jej slaninkou a používáme výraznější koření. Připravit si můžeme srnčí steaky na bylinkovém másle, srnčí řízeček obalovaný v těstíčku a usmažený v rozpuštěném tuku, zaječí sekanou s bylinkami, zajíce na majoránce, divokého králíka na houbách a česneku, pečenou jelení kýtu, srnčí roštěnky nebo guláš ze zvěřiny. Pojďme na ty řízky..

Nachystáme si maso, naklepeme, osolíme a obalíme v těstíčku. Na těstíčko budeme potřebovat vajíčko, pivo, strouhaný sýr, sůl a polohrubou mouku. Na pánvi osmažíme, podáváme s bramborovou kaší.