Vaření a éterické oleje

A teď otázka na vás, vážení přátelé. Dají se esenciální oleje využít při vaření? Odpověď zní ANO. Jen musíte vědět, jak na to. Základem je používat pouze čisté přírodní esenciální oleje. Žádnou syntetiku z drogerie.

Druhá věc, na kterou vás chci upozornit, je to, že éterické oleje jsou hodně silné, proto je musíme naředit a teprve pak je můžeme použít k ochucení pokrmu. Využít můžeme éo máty, bazalky, muškátového oříšku, citronu, citronové trávy, pomeranče, oregana, rozmarýnu, tymiánu, zázvoru, limetky, majoránky, máty, koriandru, kmínu, kurkumy.

Pojďte si se mnou vyrobit italskou směs. Do lahvičky, která obsahuje kapátko, aby se nám výsledný produkt snadno používal, přidejte tyto oleje: Po dvaceti kapkách tymián, rozmarýn a bazalku. Dále deset kapek majoránky a třicet kapek oregana. Vše dokonale protřepat a nechat den dva spojit. Tato směska vám nahradí koření, když ji přidáte – tedy opatrně tak jednu až dvě kapičky – do vaření těsně před koncem.