Zima je zima a marná sláva, chce to něco na zahřátí a zlepšení nálady. Co byste řekli takovému mátovému likéru? Příprava je snadná a výsledek stojí vážně za to. A kde sehnat mátu teď v zimě? Naštěstí nemusíme být všechny Marušky, abychom běžely k dvanácti měsíčkům pro jahody a další propriety. Stačí zaběhnout do supermarketu a mátu máme v květináči doma na to tata. Když už v tom supermarketu jsme, přihodíme do košíku i nějakou dobrou pálenku, med, skořici, meduňku, muškátový oříšek a hřebíček. A jde se na výrobu, která nám nezabere víc jak deset minut. Bylinky nasekáme, skořici, hřebíček a muškátový oříšek rozdrtíme v hmoždíři. Vše vložíme do sklenice, zalijeme pálenkou a necháme odležet na teple a světle 10 týdnů. Likéru se denně věnujeme a protřepáváme jej. Poté jej přecedíme, dosladíme medem a podáváme.