Do houbařské sezony ještě daleko, ale což se na ni takhle trochu dopředu připravit ? Houby lze rozdělit na hezké, nehezké, jedlé, nejedlé a jedovaté. Dávejte si pozor i na bedly, existuje mezi nimi jeden druh, který způsobuje žaludeční potíže. A úplně na pozoru se mějte před bedlou kaštanovou, která je prudce jedovatá. Vidíte…a to se řekne bedla…Naše nejjedovatější houba se jmenuje muchomůrka zelená. Houby mají různé účinky. Všichni z doslechu známe lysohlávky. Houby, pro které si běžně chodíme do lesů, nazýváme maso lesa. Sbíráme kozáky, křemenáče, hříbky. Ale slyšeli jste někdy třeba o takovém ucháči obecném ? Tady je taková zvláštní věc. Když se vaří narychlo, je jedovatý, když se vaří pomalu a dlouho, je jedlý. Zvláštní, viďte…