Drůbeží maso

Nejvíce používaný druh masa v naší republice. Spolu s masem vepřovým zřejmě vedou. Je lehce stravitelné a všichni, kdož musí či dobrovolně drží dietu, se k němu uchylují. Pokud drůbeží maso povaříte nebo udusíte, bude to ten nejzdravější pokrm na světě. Chcete-li něco méně zdravého, pak jej usmažte či upečte. Pravdou je, že druhá varianta je o poznání chutnější. Co si tak uvařit něco exotického?

Bude to kuře s banány na zázvoru. Rozporcujeme kuře a ještě než jej začneme dusit pod pokličkou, podlijeme šálkem vody, osolíme a okořeníme mletým zázvorem a sójovou omáčkou. Když maso změkne, přidáme na kolečka nakrájené dva banány, zahustíme lžičkou Solamylu promíchaného ve studené vodě, stačí troška, povaříme a případně dochutíme. Příloha – dušená rýže.