Bylinky nebrat dlouhodobě

Není třeba ani záhodno brát bylinky dlouhodobě. Nejsou to léky. Užíváme je ve formě, která nám vyhovuje. Vaříme si čaje, vyrábíme si tinktury, odvary, krémy, různá ochucovadla, přidáváme je do pokrmů. Pomůžou nám docílit našeho zdraví a dodají energii do všedního dne. Nejlepší je mít pár bylinek v květináči za oknem a v kuchyni rozmanitě používat. Na internetu se nabízí spousta návodů, kterak tyto byliny servírovat. Mrknout můžete i do starých herbářů. Některé bylinky stimulují trávení, proto by měly být stále po ruce. K těžko stravitelnému pokrmu je vhodný křen. Bazalka se zase výborně doplňuje s rajským jablíčkem. Bylinky jsou zkrátka zázračné a bez nich by nebylo to správné vaření. Ovšem ani s bylinkami to nesmíme přehánět.